Cara Nak Buat Kek Batik Jadi Lembut

Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Double boil kan semua bahan topping.


Inilah Resepi Kek Batik Lembut Sedap Mudah Simple Ramai Dah Cuba Memang Menjadi Semua Semua Semuanya

Untuk resepi kalini Maktok nak kongsikan cara mudah membuat kek batik lembut yang sangat sedap.

. Cara paling senang untuk sediakan bahan topping ialah masukkan semua bahan ke dalam mangkok kaca dan panaskan dalam microwave sekitar 2 minitKeluarkan dan kacau rata. Pilih yang mana nak resepi kek batik tanpa telur atau ada juga yang letak telur. Satukan kesemua bahan-bahan kecuali biskut marie dan mentega ke dalam kuali.

Untuk penyediaan bahagian kek mula-mula sekali panaskan kuali dan masukkan butter. Facebook Cara-cara membuat. Cairkan dengan menggunakan api yang kecil.

Setelah itu lapikkan plastik dalam loyang untuk memudahkan kek. Jika hal ini terjadi gunakan untuk campuran masakan. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave.

Gunakan lebihan plastik tu untuk menekan adunan. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air. Masukkan biskut marie dan kacau sebati agak-agak dalam 5-7 minit.

Makan sambil pejam mata Bahan- Bahan. Masukkan pula Milo dan serbuk koko. Kacau cepat2 tkt berketul.

1 tin susu pekat 1 cawan air masak 6 sudu besar serbuk koko 14 sudu besar milo Telur 2 biji Bahan B Topping Choc Ganache 1 cawan Whipping Cream Anchor UHT 100 gram Chocolate compound 100 gram Dark Chocolate 1 sudu besar butter Antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek yang popular ini. Idea Kek Hari Jadi Untuk Orang Dewasa Beserta Cara Buat. Sekeping biskut patahkan empat.

Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Kemudian terus masukkan susu pekat.

Waktu ni kene kacau cepat-cepat supaya tidak berketul. Kacau rata semua bahan seketika. Cara penyediaan KEK BATIK VIRAL LEMBUT 1- Pecahkan biskut marie kepada 3-4 bahagian dan ketepikan dahulu 2- Masukkan dalam bekas satukan Serbuk Milo serbuk koko 12 cawan air panas.

Masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecil. 1 tin susu pekat 1 cawan air masak 6 sudu besar serbuk koko 14 sudu besar milo Telur 2 biji Bahan B Topping Choc Ganache 1 cawan Whipping Cream Anchor UHT 100 gram Chocolate compound 100 gram Dark Chocolate 1 sudu besar butter Antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek coklat yang popular ini. Ulang langkah yang sama sehingga adunan habis.

Pastikan setiap permukaan dioles supaya nanti kek kita tidak melekar dan cantik je. Kacau tanpa henti bancuhan tadi hingga pekat. Bakar selama 45 minit pada suhu 180C.

Guna api perlahan supaya butter tak hangit. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je.

Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap. Tak payah pakai oven tak payah bakar. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul.

12 tin susu pekat 125 gm mentega 12 cawan milo 14 cawan serbuk koko 350 gm biskut marie cara membuatnya. Dah siap tekan boleh tambah toping kesukaan anda jika mahuNak letak nutella oreo atau cream cheese terpulang ya. Gabungan keduanya akan membuat krim topping lebih sedapgebu dan stabil.

Potong terus jangan tinggal lama sangat takut kek batik jadi lembut sikit potongan tak kemas dan mungkin comot. Next masukkan telur kacau dl bg rata dan baru masukkan air. Nak senang masukkan dalam microwave.

Kacau cepat-cepat supaya tak berketul. Ada yang letak telur dan ada yang tak letak telur. Tekan kuat sikit supaya adunan kek batik menjadi padat dan kemas.

Masak butter smp cair masak kek batik guna api kecik je ek. Hai semua kembali lagi bersama Maktok Kitchen. Mula-mula kena patahkan biskut marie.

Lepas tu susu pekat manis telur kacau rata kesemuanya sebati. Kalau anda tiada microwave letak air di dalam kuali dan letak periuk kecil. 3- Tuang bahan tadi dalam kua bersama marjerin.

Butter dah cair terus masukkan susu pekat manis. Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipsnyaResepi Kek Batik Indulgence. Masukkan pula milo dan serbuk koko.

Buat yang ni dulu sebab nanti bila coklat dah masak boleh masukkan terus. Tambah air dan biarkan sekata. Masukkan mentega dan pasang api sederhana kecil.

Dalam kuali cairkan butter. Kemudian terus masukkan susu pekat. Kek Loceng Ais Krim.

Sebab bahan pun mudah guna biskit marie sahaja. Bila butter dah cair masukkan susu pekat. Kemudian terus masukkan susu pekat.

Kacau dengan whisk hingga semua sebati. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. Masukkan semua bahan dan kacau hingga sebati.

Masukkan biskut marie gaul rata sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. Kek Batik Indulgence lembut dan tak keras. Kek batik 450g biskut marie patah-patahkan 250g butter 1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis190ml250g 12 cawan serbuk koko50g 12 cawan air masak60ml50g 1sk.

Resepi kek batik pun ada 2 jenis. Kita panggil kaedah ini double bail. Lagipun cara penyediaan nak buat pun mudah.

Masak lama supaya biskut lebih lembut dan tak keras. Semua bahan dah sebati masukkan milo dan juga serbuk koko. Kemaskan adunan di segenap ruang loyang.


Cara Buat Kek Batik Milo Yang Senang 4 Bahan Je Youtube


Resepi Kek Batik Lembut Lembut Macam Kek Saji My


Resepi Kek Batik Lembut Sedap Mudah Dan Simple Biskut Marie Milo


Peniaga Kongsi Resepi Kek Batik Lembut Mewah Dengan Rasa Coklat Dijamin Sedap

No comments for "Cara Nak Buat Kek Batik Jadi Lembut"